Pizzarella! A k čemu je to dobré?

Zajímavá diskuze proběhla na jednom bazarovém fóru, kde někdo nabízel k prodeji lis na pizzu PIZZARELLA. Jeden zkušený pizzař po zhlédnutí prezentačního videa napsal, že dobrý, ale že „přesně takhle se pizza nedělá a není nad dobré ruce.“ Jiný mu ale oponoval: „Chápu, že zkušený pizzaiolo by musel mít obě ruce zlomené, než aby si vzal na pomoc stroj, nicméně takových vás moc není a pak je to ohromná pomoc.“ A to je tedy pravda pravdoucí.

Takže, co je PIZZARELLA a v čem je tento lis jiný než ostatní? Skutečně, žádný stroj nedokáže plně nahradit ruce zkušeného pizzaiolo, ale výsledku v podobě ideálního formování těsta se nejvíce blíží právě tento stroj od italského výrobce Morello Forni. Těsto je připravováno při pokojové teplotě a díky tomu nedochází k mechanickým vadám. Kromě klasického přitlačení horní deskou dojde v závěru lisování k úpravě pomocí rotace systému válečků umístěných pod spodní membránou. Ta je pružná a nepřilnavá, takže výsledkem je připravené těsto pro zdobení v požadované tloušťce a s klasickým vyšším lemem po obvodu. Vláčné a živé těsto je v tuto chvíli takřka k nerozeznání od těsta připravovaného ručně zkušeným pizzařem.

Pizza je stále jedním z nejrozšířenějších pokrmů a i v Česku bychom těžko hledali menší město, v němž by nefungovala alespoň jedna pizzerie nebo restaurace s nabídkou pizzy. Správné vyválení těsta chce nejen dostatek času na přípravu a obecnou zručnost, ale hlavně již tolikrát zmiňované zkušenosti. Pokud v provozovnách postrádáte obojí, je PIZZARELLA ideálním nástrojem a pomocníkem.